Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Arbetsförnedringen

Av Sara - 17 januari 2013 11:50

Fick brev från ams i måndags att from tisdag ska jag upp och anmäla mig hos dem, varje dag. Tills en aktivitet är hittad. 
Det är nämligen så, att jag utbildade mig till elektriker i nästan två år och då räknas det som att man inte har gjort något. Så då blir man "straffad" och hamnar i jobb och utvecklingsgarantin. 
Det senaste halvåret har jag varit hos ett företag som heter Work for You. Det absolut sämsta jag varit med om någon gång. För stora grupper, inget personligt, och allt man fick "lära" sig, kunde man redan. Det är säkert ett jättebra ställe, för sånna som aldrig har sett ett CV tidigare i sitt liv, som aldrig varit på en arbetsintervju. Någon som kommer direkt från skolan ungefär. 

Hur som helst, var upp till dom i tisdags (annars jävlar blir du av med det lilla bidrag du har) och pratade. 
Det vi kom fram till var iaf att mina uppgifter skulle skickas till ett företag som heter Personalsupport på KMTI. 
Det är ett företag med coaching, fast där är det inga stora grupper, utan det är individuellt. Ska dit imorgon på ett studiebesök och se hur det känns. Där är man i tre månader och har man inte lyckats skaffa sig en aktivitet eller jobb, så är man garanterad en praktikplats av ams. Med andra ord så kommer man antagligen hamna på något företag som typ Samhall? eller så, skulle jag tro. Trodde dock att Samhall var mer för sånna som kanske har lite problem, med både det ena och det andra....jaja.

Handläggaren på ams skickade även ett platsförslag till mig. Media Markt i Eskilstuna....man vet inte om man ska skratta eller gråta....hade denna diskussionen på fb med mina vänner. Och det var många som delade med sig av sina erfarenheter. Det är skamligt hur man blir behandlad. Jag tänkte jag skulle dela med mig några av historierna:

"När jag berättade att jag har delad vårdnad med mitt ex och inte bara kan ta barnen och flytta till norra Sverige pga ett arbete, så föreslog min handläggare att jag skulle be mitt ex att flytta till samma stad! Önskar såhär i efterhand att jag spelat in vårat samtal. Jag frågade om han skämtade. Men han var allvarlig och tyckte jag var oresonlig. Fick även "hot" om att bli av med a-kassan om jag inte sökte de jobb han föreslog."

"De tyckte jag skulle söka en deltidstjäns på Ica i Eda. Hur ska jag ta mig dit utan körkort och bil? Veckopendla sa dom då. Jag har ett barn på ett år, jag är inte så sugen på det då."

Och jag vet att det är många många många fler som får stå ut med samma hot och krav, runt om i vårat land. 
Jag kan väl förstå, om du har utbildat dig till hjärnkirurg, eller något annat specialist jobb/yrke, att man får vara beredd på att flytta. Men snälla nån, för att stå i butik, städa, jobba på restaurang, så behöver du ingen speciell utbildning direkt. Och jag kan lova, att det finns massa arbetslösa i just den staden, som skulle kunna ta det jobbet. 
Vi får flytta till Skåne och Skåneborna får flytta till Karlstad. Familjer bryts upp, din respektive får säga upp sig från sitt jobb, barnen bryts upp från sin trygghet. 
Detta kan diskuteras och vinklas på många sätt. Och folk som inte har varit i denna situationen, verkar inte förstå. Tror ni verkligen att vi vill vara arbetslösa? Tror ni verkligen att vi vill leva under existensminimun? Det spelar ingen roll hur mycket man hotas med både det ena och det andra, Det blir inga fler jobb för det!

 


 
 
K

K

17 januari 2013 16:22

Otroligt bra skrivet! Tyvärr helt överensstämmande med verkligheten. Jag menar inte att det är tyvärr att du inte hittat på, jag menar tyvärr är så här är det. Plus meningslösa kurser som är bara till för att förbättra statistiken, men dock kostar massa pengar som går rakt ner i fickan på arbetsförmedlarnas kompisar (konstigt nog är det alltid de som får anordna dessa kurser) och det är ingen som bryr sig, då har AF pengar.

http://tjockisensvardag.bloggplatsen.se

Sara

21 januari 2013 12:48

Ja det är helt sjukt hur mycket pengar som läggs på det. Och som sagt, det är helt värdelöst och bortkastade pengar. Tänk om man kunde omvända dessa pengar till jobb istället. Då skulle vi inte ha lika många arbetslösa idag.

 
K

K

18 januari 2013 08:48

Precis.

http://tjockisensvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 7 maj 2015 13:16

Hur ofta svarar man så, när man får frågan om man mår bra?Får man svara så? Är det bara till vissa människor man kan säga, hur det egentligen står till?Men det är ju så mycket lättare att säga; Jo tack, men det är fint vet du. Själv då? Men inombords...

Av Sara - 25 november 2014 15:57

Ett år har gått och jag har inte velat skriva någonting. Ett år har gått och hela mitt liv är förändrat.Vart ska jag börja?Gjorde min Gastric Bypass.Skilde mig från sambon.Skaffade mig en ny sambo.Flyttade.Och nu sitter jag här och undrar vad som hän...

Av Sara - 6 november 2013 21:04

Igår var jag på journalskrivning i Torsby.Kom dit vid nio, fick lämna massa prover och sen vänta till halv elva, då jag fick ta ekg, svara på en massa frågor, ta blodtryck, mäta midjan, stå på vågen och få massa information. Efter det var det träff m...

Av Sara - 25 oktober 2013 21:21

I måndags vid lunchtid ringde en sköterska från Torsby sjukhus. Har nu fått en operationstid. 19:e Nov närmare bestämt. Jag har väntat på samtalet, jag visste att det skulle komma, men ändå, när dom väl ringde så var det ändå en slags chock. Så nu sk...

Av Sara - 14 maj 2013 18:48

Äntligen går det åt rätt håll för lille kissen!Var inne på ultraljud med honom i tisdags förra veckan. Tunna fina väggar, inget "taggigt", inget tecken på kristaller, stenar, eller inflammationer! Hurra hurra! Nu är det bara vikten som ska ordnas til...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards